Neem direct contact op:

Tel: 06 50470555

E-mail: bjorn@five-a.nl

kvk nummer: 75157608

Mindful running

Heb je het gevoel dat het leven voorbij gaat zonder dat je het in de gaten hebt? Of ben je niet meer bewust van je gedachtens en gevoelens? 

Dan is Mindful running de perfecte verbetering voor jou.

Wat biedt Five A's jou:

Gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek

Reactie binnen 24 uur

Een gezellige gezamelijke 5 weekse cursus

25% Korting op individuele sporttraining

Een vaste lage prijs van €95,- voor de 5 weekse cursus

Five A's

Mindful betekent bewust zijn, wees bewust van je omgeving en jezelf

Laat je niet afschrikken door de naam "mindful running", bij mindful running staat het woord mindful centraal. Met hardlopen kun je mindful worden maar het draait meer over bewegen in de natuur dan om hardlopen. Dit zorgt ervoor ook al ben je geen hardloper dat mindful running wel iets voor jou kan zijn!

Wat wordt er behandeld tijdens de cursusdagen?

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Mindful Run laat je kennis maken met de verschillende facetten van het hardlopen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Jij wordt je bewust van je eigen loophouding, je aandacht bij het hardlopen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het 'hier en nu' te lopen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

 

Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel hardlopers ademen verkeerd waardoor je veel te veel energie verbruikt. Binnen Mindful Run gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je in ademt, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en ook des te lager je hartslag zal zijn. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het hardlopen.

 

Hardlopen / Wandelen heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter teveel prestatiedoelen op. Mindful Run leert je hoe je volop van het hardlopen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het 'hier en nu'. 

geïnteresseerd in mindful running? Neem nu vrijblijvend contact op en dan kunnen we kijken of dit bij jou past.

 
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon